Kintragadtunk

Címkék

Utolsó kommentek

Sajtóvisszhangok, köszönjük... Így volt jó, ahogy volt

2010.04.24. 06:58 Szabó Balázs

Ezennel szemelgetünk a rólunk megjelent cikkekből, nem kevés vidám percet okoztak helyenként az apró pontatlansággal vagy megalomániával, csakúgy, mint kommentelőink a félreértésekkel. De ez így van jól, ettől élvezetes:)

Önbecsülésünket egyenesen az egekbe emelte a Blikk, Foglyok a magyar zsenik című cikke:

"Leesett az álla a világ gazdasági vezetőinek a magyar találmányokat látva!"

 

Azért amennyire a Hudson vacsira emlékszem, az álluk megvolt (bár utána nem tudom mi történt), de valóban nagy népszerűségnek örvendtek a srácok a kiemelt projektekkel, csak így tovább.

Az abszolut kedvenc azonban Petike, mi volt ma a neten interpretációja:

ez az indexfőoldalra is kirakott blog nagyon vicces, sikerült pont egy ilyen tenyérbemászó, ellenszenves brókergecit megnyerni a kinnragadásról történő beszámoláshoz. úgy lenne az igazi kalandpark persze a dolog, ha az utcán is kéne aludnia mindezek mellé, és már első este hajléktalanok ennének a húsából.

Szegény úriember már csuklik kőkeményen, de lövésünk nincs, hogy kicsoda. Mindazonáltal kissé sztereotíp a gondolkodásmód....bár nálunk is van öltöny, ha ezen múlik, akkor megfelelünk a vádnak.

A cikkek nagy része azonban torzítatlanul átvette a mi írásainkat, a legtöbbnél meg is történt a hivatkozás a blogra. Láttam azonban olyan esetet is, ahol az általunk írott szöveg egy számunkra ismeretlen újságíró nevében került publikálásra. Először is köszönjük a megjelenési lehetőséget, mindamellett azonban egy jóváhagyást kérni,  vagy hivatkozni a forrásra tisztább lett volna.

 

 

Szólj hozzá!

Kalandorok előre!

2010.04.24. 06:30 kintragadtam1

Vannak dolgok, amiket nem tudunk megváltoztatni. Erről van egy szép listám is, amire most a repülőjáratok menetrendje is felkerült. No nem baj, az élet megy tovább, nem is akárhogyan, nekünk egy kis NY-i vakációval. 
Hogyan telik  3 kint ragadt kalandor egy napja? Nos nem unalmasan, először is ott van a szálláskeresés, ami megadja a napjaink alaphangulatát. Állítólag NY a lehetőségek városa, ezzel nem is tudok ellenkezni, hiszen lehetőségünk van minden nap más szobában aludni. Közeleg a hétvége, megtelnek a hotelek, hostelek ( csöveseknek metro alagutak), és elfogynak a last minute szállások. Ennek következtében sehol sem tudtak nekünk 4-5 éjszakára helyet biztosítani, ezért költöztünk, költöztünk és költöztünk. A konferencia alatt egy elég színvonalas (bár sajátos arculattal rendelkező) sokcsillagos hotelben laktunk, már majdnem komoly üzletembereknek érezhettük magunkat. Aztán jött a vulkán, és szétpöfékelte a hazautat. Emberek jöttek és mentek, és volt egy kis átrendeződés, és a hotel 2 újabb szobáját is megismerhettük. Sajnos minden csoda 3 napig tart (na jó esetünkben 6 napig), és valami olcsóbb szállás után kellett néznünk. Szaladtunk néhány kört a környéken, gugliztunk egy kicsit, és növeltük a telefontársaságok bevételét, de meglett az eredmény. A Central Park közvetlen környékére tettük át a székhelyünket egy barátságos hostel 4 ágyas szobájába. Aztán jött a hír, hogy költözni kell majd, mert csak 1-2 napra van szabad szoba. Szerencsére sikerült helyben maradni, és a komfortos, saját fürdős szobánkat egy 10 ágyas tömegszállás váltotta fel. Egy jó kis horrorfilmhez hasonlóan nem csak a környezet változott, hanem a létszám is. Egy embert elhagytunk ( bár van a történetben némi köztes happy end, mert ő haza tudott utazni). Nem mondom, aggódtunk kicsit, hogy milyen lesz 7 teljesen idegennel megosztani a szobát. Nem is mertünk napközbenre sok értéket a szobában hagyni, bár akadt egy bátor közülünk, aki a laptopját is a szobában hagyta. Igen, ez a bizalom. Azért este meggyorsította a lépteit a folyosónkra érve, érdekelte, hogy mi maradt a gépéből. Nem várt kép fogadott minket. Igazából majdnem minden eltűnt a szobából (például 6 ágy) de az értékeink maradtak. Ezek szerint csak valamilyen logisztikai folyamat játszódhatott le távollétünkben. Így ismételten családias hangulatban töltöttük az estét. Ma újra költöztünk, sajnos a tömegszállásra tömeg érkezett, ellenben kaptunk egy újabb private room-ot, ahol elvben már végig maradhatunk. Micsoda könnyebbség, vége van a folyamatos 12-kor ki- 14-kor becsekkolásnak, így végre délelőttre is szervezhetünk programot. Az élet apró örömei!
Persze a napok itt a tengeren túlon se csak délelőttökből állnak, ezért a költözéseket követően rendszerint felfedező útra indultunk. Szerdán The Bronx felé vettük az irányt, és ellátogattunk a Botanikus kertbe. Gyönyörű volt az idő, és távol voltunk a város zajától. NY most is meglepetéssel készült, a tengeren túli járatra szóló jeggyel rendelkezők ingyen látogathatták a parkot. Igazán kedves gesztus. Biztosan minden évszakban szép a kert, e így tavasszal egészen lélekmelengető. Gyönyörű virágok, és lehetetlenül zöld fű mindenhol. Miközben kicsit tétován nézegettük a térképet, egy önként jelentkező idegenvezetőnk is akadt, egy lengyel származású úriember személyében. Mint később megtudtuk, rendszeres látogatója a helynek. Nem csak a legszebb helyeket mutatta meg nekünk, de aranyos történetekkel is szórakoztaott minket, sőt saját élményen felbuzdulva még kerítésen átugrálásra is buzdított minket. Az idegenvezetést örömmel fogadtuk, de valahogy ez a - szikláról a kiálló vasak között átugrani egy kb. 4 méteres kerítést- mission nem nyerte el a tetszésünket. Mondjuk lehet, hogy kísérőnk számára a második útközben elfogyasztott sör (természetesen papírzacskóból, ahogy ezt itt illik, mert a rendőrök mindent látnak) kicsit torzította a valóságot. Erről később is meggyőződhettünk, amikor is egy kb. 6 sávos úton mindenfajta lámpajelzést, autó méretet és gyorsaságot figyelmen kívül hagyva igyekezett átkelni. Senki nem ijedjen meg, nem következnek véres részletek, sikerült neki, és ami még meglepőbb, mi is élve átjutottunk a Mekihez.
Ugyan a cipőtalpunk kopott kicsit, de a napsütéses idő, a természet szépsége és a friss levegő hatására sikerült feltöltődnünk.
 

Szólj hozzá!

Élmények, élmények, élmények

2010.04.24. 05:00 Szabó Balázs

Azt hiszem sikerül ebből a "kényszerpihenőből" 200%-ot kihozni. Mik is voltak?


Volt természettudományi múzeum, ahol többek között rájöttünk, hogy a földrajz és biológia, valamint a fizika egy kis show segítségével hihetetlen érdekfeszítő tud lenni. Ad absurdum, vulkánszakértők is lettünk, hála a hangsúlyos vulkanológiai tárlatnak....Micsoda fordulat.

Utólag summázva, nagyon jó volt, de ez "csak" egy természettudományi múzeum.

Viszont az esti, az hidegzuhany volt: New Museum. Valami botrány, polgárpukkasztás felsőfokon. Modern művészet. Bélalakú kakaimitáció a falon (ezt nem fotóztam, mert 1. a security kolumbiai nyakkendőt kötött volna nekem windsor csomóval,  miután már számtalanszor leoltott, hogy no pictures, 2. szétfolyt volna az iphone kijelzője a látványtól), ugyanez a helyzet a s*lf sucking szoborral. Viszont az önjelölt tárlatvezetőtől megtudtuk, hogy ez az "alkotás" négy mellbimbóval sokkal faszányosabb lenne. Valóban...

 

 Vállalva a kockázatot néhány képet azonban elkövettem:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.) Falból kilógó láb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.) Sexy bitch

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.) Énnemtudommiaszarez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.) A hájtenger

 

 

A nap üzenete azonban nem a New Museumban ragadt ránk. Ugyanis rájöttünk, hogy Harlemben a gettóblaster már rég a múlté... Ilyet elvétve látni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van azonban helyette MacBook és iPad....Na meg smartphone, smartphone hátán.

Valamint szecsúánók a tűzlétrán, melyek a zuhanyzó ablakából kinézve őszinte meglepetést tudnak okozni a negyediken, erre Krisz a tanú...


Kalandjainkat Brooklyn Heights-ban, Coney Islanden és Rockawayben folytattuk, de ezt majd később (korfu+havanna lakótelep hangulatmixe, award gyanús vécélehúzó, kócosra ivott szemű businessman aki sörre invitál, naplemente az óceán partján egy léleksüllyestőben)

To be continued....

 

 

 

1 komment

A mai program, elméletben és a gyakorlatban

2010.04.22. 15:22 Szabó Balázs

Ma a SZEK Roadshow-n vagyok elméletben a Budapesti Gazdasági Főiskolán. Végighallgatom az elektronikus kereskedelemről szóló előadásokat, megebédelek délután folytatom. Majd egy szakmailag sikeres napot tudhatok magam mögött. Ezen felül nem csak ott vagyok, elő is adok. Előadok az eBIT színeiben Stratégiai e-fizetés, e-számlázás témában. Valamint, ha még nem lenne elég belőlem, a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Ifjúsági Tagozatát is bemutatom. Ez a mai napom.

Azonban ha megkérdezünk a nap végén egy résztvevő hallgatót, hogy milyen voltam, nem fog rám emlékezni. Nem azért, mert felejthető volt, nem azért mert nem figyelt oda....Hanem azért, mert nem leszek ott. Nem leszek ott, mert 7100 km-re leszek hála a vulcano-nak amelynek izlandi nevét mind a mai napig nem tudom megjegyezni.

Mit csinálok helyette? Lesz American Museum of Natural History, ami amellett hogy rendkívül izgalmas lesz, látogatható a repülőjeggyel. Igazán kedves gesztus, örülünk ám már mindennek.

Summa summárum, az elmélet és a gyakorlat néha köszönő viszonyban sincs egymással.

 

 

Szólj hozzá!

Költözés negyedszerre

2010.04.20. 23:11 Szabó Balázs

Ez a bejegyzés nem jött volna létre, ha nincs a levédetlen linksys a negyediken. 

Ezúttal is köszönjük!

Elfoglaltuk legújabb szállásunkat, melyben csak óvatosan rendezkedünk be. Úgy tűnik lesz még néhány költözés a héten. Jelenlegi tartózkodási helyünk nem igazán hasonlít a Colombus Circle közvetlen közelében található Hudsonhoz, melyeknél a kristálycsillár rusztikus házassága a plafonon lévő borostyánnal ad némi ízelítőt a hangulatából.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Panaszra azért nincs okunk, főleg a mai nap tapasztalatait követően.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Mivel már nem rendezkedünk be hosszabb távra, ma már néztük a következő szálláshelyet. A hostelhez vezető úton egy taposóaknaként funkcionáló zacskós barbecueval sikerült Krisz cipőjét felismerhetetlenségig bombázni az utcán. Tipikus vis maior...immáron sokadszor.

Este útnak indultunk felfedezni a következő lakhelyünket. Volt néhány hely, melyekről személyesen is szerettünk volna tapasztalatot szerezni. Sikerült, szemléletformáló volt.

Néhány tíz perc metrózás utána East Harlemben találtuk magunkat, ahol kissé megfagyott a levegő. Távolodva a metrómegállótól már csak a visszajutás gondolata forgott a fejünkben, immáron nem Magyarországra, csak a mi kis Central Park melletti hostelunkba. Lépkedünk vissza a Maslow piramis szintjein, de sebaj...

Az East Harlemi kaland vidámságát tovább nyomatékosította, hogy az italboltok kínálatát  gondosan elzárták plexikkel a külvilágból érkező golyó elől. Gondolom néhány Jack Daniels áldozatául esett már mikor egyes gangek kitették egymásnak az irányjelzőt.

A gyorsétteremben is csak egy hamburger méretű lőrésen folyt a tranzakció, gondosan elzárva a eladót a vevőtől. Szállást nem találtuk meg, de igazából miután beszippantottuk a városrész hangulatát már nem is kerestük. Felértékeltük a jelenlegit és elindultunk vissza minden értékünk és testrészünk birtokában. Azt hiszem ez volt a maximum amit az estéből ki lehetett hozni.

Végül egy kis Times Square-rel vígasztalódva feledtettük New York árnyoldalát. Sikerült.

Szólj hozzá!

Címkék: költözés keresés times szállás square harlem

Te is kintragadtál?

2010.04.20. 13:52 Szabó Balázs

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál mindenkivel, akkor írd meg nekünk.

A következő e-mail címen várjuk a meghosszabbított utazások történeteit:

kintragadtunk@freemail.hu

Szerkesszük együtt a kintragadtunk.blog.hu-t!

Szólj hozzá!

Kint ragadt hallgatói delegáció

2010.04.20. 13:31 Szabó Balázs

Egy 24 fős delegáció képviselte Magyarországot New Yorkban egy nemzetközi, innovatív fiatalokat, egyetemi hallgatókat tömörítő közösség éves konferenciáján. A magyar intézmények közül a Budapesti Corvinus Egyetem, Budapesti Műszaki Egyetem, Eötvös Lóránd Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem, Pázmány Péter Katolikus  Egyetem valamint a Semmelweis Egyetem hallgatói vettek részt az eseményen. Idén másodszorra rendezték meg a Kairos Summit-ot, melynek keretein belül négy magyar kezdeményezés is kiállítóként volt jelen a híres New York-i tőzsdén .

A Kairos (www.kairossociety.com) a legelszántabb és leginnovatívabb fiatal vállalkozókat és diákokat egyesíti a világ különböző országainak vezető egyetemeiről, úgymint USA, Kína, India, Egyesült Királyság, Izrael, Franciaország, Spanyolország, Hollandia és az idei évtől Magyarország.  A globális hálózat célja a világgazdasági élet jövőbeni vezetőinek felfedezése és támogatása.  A világgazdaság meghatározó szereplői olyan mentori szolgáltatásokat biztosítanak a fiatal vállalkozóknak, melyek a magyar tehetségeinknek példanélküli lehetőséget kínálnak a továbblépésre. 

 Hazánkat idén először képviseli egy 24 főből álló prémium delegáció a Kairos Society New York-i csúcstalálkozóján. A magyarok kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, Rátai Dánielék Leonar3Do-ja és Weszl Miklós által képviselt Lacerta csont rekonstruáló biotechnikai találmánya még a döntőbe is bejutott.

Az új élményekkel gazdagodott delegáció azonban nem tudta a tapasztalatait megosztani az otthoniakkal, ugyanis az izlandi vulkánkitörés miatti légtérzár maradásra kényszerítette őket. A meghosszabbodott túra még mindig nem ért véget, előzetes hírek szerint a hónap végéig is elhúzódhat. Az ajándékba kapott New York-i napokat azonban nem élvezhetik felhőtlenül a hallgatók, többeknek a diplomázás múlhat a kényszernyaraláson. Az aggodalmakat tovább növeli, hogy a kint tartózkodás megnövekedett költségei jelentős terhet zúdítanak a különítmény tagjainak nyakába.

Sem a biztosító társaságok, sem a légitársaságok nem tudnak átvállalni a terhekből, a Külügyminisztérium eddig még nem talált megfelelő megoldást a problémára. Így a fiatalok továbbra is bizonytalan helyzetben várják az elkövetkező napokat. Csak az otthoni hozzátartozók segítségére számíthatnak.

A helyzet persze felfogható egy kalandnak is, ebbe enged betekintést ez a blog is.

Ki tudja milyen kalandok várnak még itt minket a "világ közepén", ahonnan nem lehet kijutni.....:)

 

 

 

1 komment · 1 trackback

Címkék: innováció tőzsde new york hallgatók kairos

Jöttünk, láttunk, maradunk(?)

2010.04.20. 02:49 Szabó Balázs

Pedig mi mennénk, erre példa az a néhány kép, amit ma a Delta irodája előtt lőttünk.

 

 

 Egy kissé már közelebb a célhoz:

 

 

 

Végül  4 óra várakozás után egy repülőjeggyel gazdagodtunk. Vajon lesz repülő is?:)

 

32 komment

Címkék: delta iroda járattörlés

Kifüstölve

2010.04.20. 02:38 kintragadtam1

Öt nap az Újvilágban, kiállítás a NY-i tőzsdén, üzleti vacsora a Hudson folyón, izgalmas utazásnak indult, és az izgalom a konferencia végeztével sem múlt el. Nagy várakozásokkal érkeztünk, heteket készültünk, tudtuk, hogy most valami világ megrengetőt alkotunk. Nos a világ megrengetés sikerült, csak nem nekünk. Wall Street-i vagányok ide, vállalatvezetők oda, egy vulkánt nem tudunk megállítani. Kezdetben még bíztunk abban, hogy elmúlik a vész, mire haza kell indulnunk. A jobbnál jobb öltletek, az izgalmas beszélgetések kicsit elvonták a figyelmünket arról, hogy mi is történik a világban, de a hazautazás közeledtével visszacsöppentünk a valóságba. Az elmúlt másfél napban jó néhány harcot megvívtunk, volt hajnali repjegy vadászat, már kívülről dúdoljuk a légitársaságok kapcsolási szignáljait, és a sorbanállás területén is jelentős tapasztalatokra tettünk szert. Világkörüli utunk egyelőre a szobáról szobára költözésben kimerült, a folyamatosan döntögetjük a pakolás rekordjait. Jobb is, ha feltérképezzük erősségeinket, mert valamiből fenn kell tartanunk magunkat a lehetőségek városában. 

1 komment

Címkék: vulkán tőzsde füst new york izland kintragadtunk kairos