Kintragadtunk

Címkék

Utolsó kommentek

Kint ragadt hallgatói delegáció

2010.04.20. 13:31 Szabó Balázs

Egy 24 fős delegáció képviselte Magyarországot New Yorkban egy nemzetközi, innovatív fiatalokat, egyetemi hallgatókat tömörítő közösség éves konferenciáján. A magyar intézmények közül a Budapesti Corvinus Egyetem, Budapesti Műszaki Egyetem, Eötvös Lóránd Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem, Pázmány Péter Katolikus  Egyetem valamint a Semmelweis Egyetem hallgatói vettek részt az eseményen. Idén másodszorra rendezték meg a Kairos Summit-ot, melynek keretein belül négy magyar kezdeményezés is kiállítóként volt jelen a híres New York-i tőzsdén .

A Kairos (www.kairossociety.com) a legelszántabb és leginnovatívabb fiatal vállalkozókat és diákokat egyesíti a világ különböző országainak vezető egyetemeiről, úgymint USA, Kína, India, Egyesült Királyság, Izrael, Franciaország, Spanyolország, Hollandia és az idei évtől Magyarország.  A globális hálózat célja a világgazdasági élet jövőbeni vezetőinek felfedezése és támogatása.  A világgazdaság meghatározó szereplői olyan mentori szolgáltatásokat biztosítanak a fiatal vállalkozóknak, melyek a magyar tehetségeinknek példanélküli lehetőséget kínálnak a továbblépésre. 

 Hazánkat idén először képviseli egy 24 főből álló prémium delegáció a Kairos Society New York-i csúcstalálkozóján. A magyarok kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, Rátai Dánielék Leonar3Do-ja és Weszl Miklós által képviselt Lacerta csont rekonstruáló biotechnikai találmánya még a döntőbe is bejutott.

Az új élményekkel gazdagodott delegáció azonban nem tudta a tapasztalatait megosztani az otthoniakkal, ugyanis az izlandi vulkánkitörés miatti légtérzár maradásra kényszerítette őket. A meghosszabbodott túra még mindig nem ért véget, előzetes hírek szerint a hónap végéig is elhúzódhat. Az ajándékba kapott New York-i napokat azonban nem élvezhetik felhőtlenül a hallgatók, többeknek a diplomázás múlhat a kényszernyaraláson. Az aggodalmakat tovább növeli, hogy a kint tartózkodás megnövekedett költségei jelentős terhet zúdítanak a különítmény tagjainak nyakába.

Sem a biztosító társaságok, sem a légitársaságok nem tudnak átvállalni a terhekből, a Külügyminisztérium eddig még nem talált megfelelő megoldást a problémára. Így a fiatalok továbbra is bizonytalan helyzetben várják az elkövetkező napokat. Csak az otthoni hozzátartozók segítségére számíthatnak.

A helyzet persze felfogható egy kalandnak is, ebbe enged betekintést ez a blog is.

Ki tudja milyen kalandok várnak még itt minket a "világ közepén", ahonnan nem lehet kijutni.....:)

 

 

 

1 komment · 1 trackback

Címkék: innováció tőzsde new york hallgatók kairos

A bejegyzés trackback címe:

https://kintragadtunk.blog.hu/api/trackback/id/tr751937008

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem a vulkán miatt nem repülnek 2010.04.20. 19:23:56

Néhány meteorológus hipotézisei állították le Európa légiközlekedését. Pedig a feltételezések jelentős részére nincs tudományos bizonyíték. (Fotó: AP) Egyre inkább úgy tűnik, hogy elsősorban nem az izlandi vulkán kitörése akadályozta, akadályozza az ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DNA 2010.04.20. 14:47:07

A kedves "ország vezető egyetemei" hol vannak ilyenkor?Hol élünk?Ja Magyarországon.Elnézést..
süti beállítások módosítása